Stor lager | # Egen utvikling | # Kunnskap

uten moms/En toll kan gjelde

 

Eksosbandasje

Montering av eksosbandasjer gjøres vanligvis på eksosdetaljer som manifolder og eksosrør for biler, motorsykler, ATV og mer for å motvirke strålevarme og holde temperaturen i motorrommet nede. Strålevarme er, i tillegg til alder, en av de største årsakene til at slanger og ledninger blir dårlige. En manifold som ikke har noen form for varmebeskyttelse, øker temperaturen i motorrommet og komponenter i nærheten og gjør service på motorrelaterte deler uutholdelig eller umulig på grunn av den høye varmen, selv en stund etter at motoren er slått av.

Et eksosbandasje løser alle problemene og gir et fint utseende.

Materialet i eksosbandasjet er vanligvis basert på glassfiberduk, som igjen har en mengde varianter, og avhengig av kvalitet, blir stoffet også behandlet på forskjellige måter og på forskjellige produksjonsstadier. Det er disse to punktene som avgjør hvor god kvaliteten på eksosbandasjet er.

 
 

Pakk eksosbandasje

Monteringen kan gjøres både tørr og våt, men vanligvis er en gjennomvåt eksosbandasje lettere å montere fordi du kan strekke den litt mer ut, slik at den får en tettere passform. Ved første oppstart / oppvarming av eksosbandasjen ryker det litt og det fungerer litt som å påføre gips. Fibrene i bandasjen "størkner" og holder seg godt på plass, men hvis du skal demontere den, brytes den lett når de stive fibrene brytes i motsatt retning. Med andre ord kan eksosbandasjer betraktes som brukt når de har blitt såret og oppvarmet en gang, selv om du noen ganger kan løse å bruke det igjen, men da med et "strukket" bandasje når fibrene allerede er strukket ut en gang før.

Forbruk av eksosbind kan lett regnes med hvis du vet hva du skal pakke inn og har en klar idé om hvordan. Ellers er det så mange faktorer som spiller inn for å få et fornuftig resultat som overlapping, bøyninger, strekk, uttak osv. Et kast på 10-15 meter er ofte nok for et "normalt" grenrør. Tommelfingerregelen er å bruke 25 mm bredde for manifolder og 50 mm for eksosanlegg eller for å si det på en annen måte, 25 mm der det oppstår skarpe svinger og 50 mm på rette rør eller med svake svinger.

 
 

Kabelbindere i rustfritt stål

Kabelbindere i rustfritt stål brukes ved montering av eksosbandasjen. Det er to kjente typer kabelbånd i stål og de er trinnløse kabelbinder og kabelbinder med klikkfunksjon. Disse kabelbåndene er tilgjengelige i forskjellige lengder og bredder.

De trinnløse kabelbåndene fungerer akkurat som det høres ut, de strammes trinnløst og klemmes når de strammes.

Kabelbindere i rustfritt stål med klikkfunksjon er veldig enkle å montere og har ca 1 mm mellom hvert trinn / klikk, så det er nesten "trinnløst".

Hvilket kabelbinder du velger har ingen stor betydning, men det er en smakssak

Når du fester et eksosbandasje med kabelbindere i rustfritt stål, begynner du å vikle et fang som deretter klemmes sammen med et kabelbinder. Dette vikles opp og deretter klemmes fast på slutten av viklingen. Det siste kabelbåndet vil være synlig. Hvis det er en lang avstand som skal vikles eller hvis det er veldig tette bøyninger, kan flere kabelbindere i rustfritt stål med fordel brukes, da dette bare gir et bedre sluttresultat og eksosforbindelsen holdes på plass bedre.

Wrap eksos manifold

Eksosbandasjer vikles vanligvis på manifolder. Det består vanligvis av tette bøyninger, så et 25 mm (1") eksosbandasje er lettere å jobbe med. I første omgang er det strålevarme fra manifolden du vil bli kvitt da dette varmer opp hele motorrommet og kan også skade deler i nærheten som slanger fra turbo og kabling som trekkes i nærheten.

 
 

Wrap downpipe

Vind eksosanlegg med eksosbandasjer er laget av samme grunn som manifolder når du vil redusere temperaturen i motorrommet og forhindre at strålingsvarme blir foreldet og skader nærliggende slanger og kabling. Når du pakker et nedløpsrør, brukes vanligvis et 50 mm (2") eksosbandasje, da det vanligvis er forlengede svinger og et bredere bandasje gir en mer holdbar montering ettersom det er færre ledd på samme avstand i forhold til et smalere eksosbandasje.